Normandia susține studenții Universității Transilvania din Brașov la WorldSkills, Kazan 2019

 

WorldSkills este o olimpiadă internațională de meserii și reprezintă prima participare a României la secțiunea Mecatronică în cadrul competiției.

Evenimentul va avea loc în Kazan, Rusia, în perioada 22-27 August 2019 și va reuni peste 1.300 de tineri profesioniști, reprezentând 63 de țări și regiuni din întreaga lume, care vor concura în 56 de meserii.

Datorită rezultatelor excepționale obținute în ultimii ani la competițiile naționale, echipa Universității Transilvania din Brașov va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills.

Studenții Universității Transilvania din Brașov au obținut pentru a șaptea oara (în ultimii nouă ani) PRIMUL LOC la cea mai complexă și dificilă competiție – Olimpiada Națională de Mecatronică – secțiunea Sisteme mecatronice. Olimpiada face parte din manifestarea Zilele Educației Mecatronice.

De altfel, manifestarea Zilele Educației Mecatronice a fost inițiată chiar de Universitatea Transilvania din Brașov, în anul 2010. Competiția reunește anual universitățile din România care asigură pregătire de excelență în domeniul mecatronic, alături de companii importante care desfășoară activități în domeniul mecatronic sau conexe.

Studenții mecatroniști ai Universității Transilvania se pregătesc pentru competițiile naționale și internaționale de mecatronică la care participă an de an, la Centrul de Pregătire de Excelență în Mecatronică.

Normandia urează mult succes întregii echipe de studenți și profesori ai Facultății de Design de Produs și Mediu la WorldSkills, Kazan 2019. Felicitări Doamnei Prof. Univ. Dr. Ing. Luciana Cristea și Domnului Prof. Univ. Dr. Ing. Marius Luculescu pentru rezultate remarcabile ale studenților.