Roboții YASKAWA: soluții industriale de automatizare

Dacă există o lecție pe care fiecare companie o poate învăța de pe urma pandemiei de COVID-19, aceasta este că delăsarea reprezintă o slăbiciune. Ne blocăm prea des în vechile metode de operare, din cauza confortului și familiarizării cu vechile tehnici. În loc să îmbrățișăm inovația și tehnologia, o amânam doar pentru că schimbarea este înfricoșătoare.

Acum, mai mult ca oricând, schimbarea este inevitabilă. Acest virus a forțat pe toată lumea să ia în considerare nu numai modificarea cerințelor operaționale, ci și măsuri stricte de siguranță și sănătate. În timp ce multe organizații au introdus deja soluții de automatizare robotizată în operațiunile lor, multe altele le vor urma exemplul în lunile și anii care urmează. Vom explica în cele ce urmează cele mai importante beneficii ale unei investiții în soluții industriale de automatizare.

 

NORMANDIA oferă sisteme industriale robotizate produse de YASKAWA; acestea sunt soluții industriale de ultimă generație pentru aplicații precum: asamblare și manipulare, sudare și tăiere, ambalare și paletizare, vopsire și distribuție.

 

Cu o gamă diversă de brațe robotizate disponibile, în funcție de specificații și sarcinile utile, NORMANDIA poate pune la dispoziție câte o soluție robotizată adaptată fiecărei nevoi  de producție. În plus, fiecare model este compatibil cu unul sau mai multe controllere care pot programa și controla atât un singur robot cât și mai mulți roboți/axe externe în același timp.

 

 

Deși există informații tehnice complete pe care specialiștii NORMANDIA le pot oferi oricând despre soluțiile și seriile robotizate disponibile, cele mai multe dintre societățile interesate doresc să cunoască valoarea tangibilă – acele argumente pe care persoanele cu funcția de CFO și CTO vor să le audă înainte de a-și lua un angajament.

Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale unei investiții în soluții industriale de automatizare:

  • Reducerea costurilor

Pare dificil de crezut, dar pe termen lung, soluțiile robotizate pot reduce costurile operaționale. Prin eficientizarea proceselor și degrevarea capacităților existente, pot fi eliminate cheltuieli inutile. Roboții pot lucra mai mult decât colegii lor umani și implică o supraveghere minimă, ceea ce înseamnă că economisim deja timp – și știm cu toții că timpul = bani.

  • Calitatea producției

Precizia roboților nu trebuie subestimată. Roboții sunt capabili să lucreze cu o precizie sub-milimetrică, ceea ce depășește cu mult posibilitățile de lucru ale muncitorilor și chiar ale unor echipamente convenționale. Mai mult decât atât, roboții sunt programați pentru executarea eficientă, continuă și fiabilă a funcțiilor.

  • Productivitatea crescută

Majoritatea companiilor înțeleg că automatizarea unui proces duce la o productivitate mai mare. Roboții au capacitatea de a îndeplini sarcini mai eficient și la o scară mai înaltă și mai constantă decât lucrătorii umani. În același timp, roboții lasă angajaților la dispoziție mai mult timp, pentru a se concentra asupra altor sarcini din organizație.

  • Flexibilitate

Roboții au design modular, deci pot fi adaptați în funcție de aplicație. Este un lucru foarte util pe durata încetinirii activității – pe perioada concediilor, de exemplu – ocazie cu care roboții pot fi opriți, dacă nu există sarcini de îndeplinit. În plus, prin schimbarea uneltelor de la capătul brațului, acesta (brațul robotizat) este capabil să îndeplinească mai multe funcții – de la grippere magnetice tip vacuum, până la dispozitive cu prindere de tip mecanic.

  • Mentenanța redusă

Roboții de la YASKAWA sunt special proiectați cu un număr redus de piese și cu un acces facil, permițând operatorilor să urmărească mai ușor eventualele defecțiuni, reducând astfel timpul de inactivitate. Durata de viață a roboților este, de asemenea, considerabil mai mare decât a altor echipamente, asigurând o productivitate constantă și o mentenanță minimă pe toată durata lor de viață.

  • Sănătate și siguranță

Există numeroase operațiuni în fabricile de producție, care sunt considerate periculoase pentru lucrători. De exemplu, sudura în puncte este periculoasă din cauza fumului, scânteilor și pistolului de sudură greu.

Similar, paletizarea este o operație riscantă, întrucât produsele grele se pot prăbuși, dacă acestea nu sunt corect stivuite.

Drept urmare, multe dintre aceste operațiuni sunt extrem de potrivite pentru roboți, eliminând orice posibilă amenințare la sănătatea și siguranța lucrătorilor.

(Sursă: Yaskawa South Africa)

Datorită soluțiilor industriale automatizate cu roboții de la YASKAWA și a expertizei de neegalat a specialiștilor NORMANDIA, am devenit, de-a lungul anilor, un partener de încredere în multe domenii industriale.

Oferim o gamă largă de roboți industriali, software și instrumente speciale pentru a asigura companiilor o productivitate înaltă în condiții de viteză, siguranță și precizie.

 

CONTACTAȚI SPECIALIȘTII NORMANDIA PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII!