Utilizarea inteligentă a roboților

Roboții sunt una din cele mai bune investiții în industrie, pentru facilitarea producției, îmbunătățirea timpului de lucru și pentru optimizarea procesului de producție, prin utilizarea sistemelor de automatizare robotizată.

În același timp, urmare a duratei foarte mari de viață, roboții industriali sunt cel mai des solicitate, dar ignorate utilaje când vine vorba de întreținerea lor.

 

Managementul mentenanței preventive  

Roboții industriali efectuează sarcini esențiale în diferite etape ale producției automatizate. Încetarea producției din motive tehnice poate fi strategic evitată, chiar dacă brațele robotice și controllerele sunt în funcțiune ani de-a rândul, chiar decenii. O condiție prealabilă deci, constă în elaborarea unui plan de mentenanță strategică.

 

 

Obiectivul mentenanței preventive constă în reducerea probabilității de oprire a producției sau a unei funcționalități, pe termen limitat. În ceea ce privește sistemele echipate cu roboți industriali, probabilitatea unei defecțiuni este strâns legată de durata de viață a robotului. Această situație poate fi ameliorată considerabil prin managementul mentenanței preventive.

NORMANDIA vine în sprijinul dvs. cu ingineri absolvenți de masterat la Yaskawa Academy, care oferă în primul rând suport și vă pot împărtăși din experiența dobândită în domeniul roboților industriali și al proceselor de automatizare robotizată. Vă garantăm că întreținerea regulată și reparațiile corespunzătoare a echipamentele industriale vă vor aduce doar beneficii, precum standarde ridicate de productivitate și disponibilitate a sistemelor.

Nu ezitați sa ne contactați.

 

Sursa: https://www.yaskawa.eu.com